Olyan szabadtéri játékot keresel, amit bárhol játszhatsz? Ne keressen tovább, mint a pétanque. A pétanque a bocce-hoz hasonló játék, amelyben a cél az üreges fémgolyók (a boulék) dobálása és minél közelebb juttatása egy kis fából készült célgolyóhoz (a bubi). Könnyen elsajátítható, és gyorsan versenyessé válhat, amikor a barátaiddal egymás bouláit kiütitek a játékból. Megmutatjuk, hogyan állítsd fel, játssz és nyerd meg ezt az időtlen francia időtöltést.\r\n

Legfontosabb tudnivalók

  • Osszuk fel a legfeljebb 6 játékost 2 csapatra, és osszuk szét a bólékat egyenletesen a játékosok között. Rajzoljátok ki a dobóköröket a földre, majd dobjatok fel egy érmét, hogy ki kezd.
  • Dobjátok a bubit a körből. Ezután az első csapat dob egy bubit a bubi felé, majd a második csapat, és mindegyikük célja, hogy a bubihoz legközelebb eső bubit landoljon.
  • Az a csapat, amelyiknek nincs a bubihoz legközelebbi bábuja, újra dob, amíg nem dobja, vagy amíg ki nem fogynak a bábuk. Az a csapat nyeri a kört, amelyiknek a bubihoz legközelebb van a bábuja.
Leave A Comment