1. The Settlers

A német gyökerű stratégiai játéksorozatban középkori telepesek városát kell menedzselnünk, méghozzá természetközeli módon. Fát vágunk, állatokat tenyésztünk, utakat építünk.

  1. Subnautica

Egy távoli bolygó óceánjának felfedezése a feladatunk. Ez a kitalált, komplex élővilág a maga titkaival közelebb hoz saját Földünk megértéséhez, mint elsőre gondolnánk.

  1. Final Fantasy VII

Egy globális óriásvállalat szipolyozza a Föld életerejét – szó szerint. Meddig mehetünk el a bolygóért vívott harcban? A japán fejlesztésű szerepjáték színes, szórakoztató formában tárgyal fenntarthatósági kérdéseket.

  1. Death Stranding

A japán játéktervező, Kodzsmia Hideo akciójátékban futárt alakítva rójuk a lepusztult, idegen tájat. Szürreális utazás egy teljesen átalakult Földön, ahol a természet törvényei már nemcsak megismerhetetlenek, hanem kimondottan ellenségesek.

  1. Sonic the Hedgehog

A már három évtizede töretlen népszerűségnek örvendő játéksorozat egy olyan világban játszódik, ahol a természetet már teljesen igába hajtotta a robotizált emberiség, mégsem minden szürke és kiábrándító. Ebben a világban él és tevékenykedik Sonic, a rendkívüli képességekkel rendelkező kék sün.

  1. Abzu

Lenyűgöző audiovizuális utazás az óceánok világába, ahol a természet ejti ámulatba az embert, és nem a játékmenet.

  1. Frostpunk

A világra örök tél ereszkedik, ami az emberiséget is két vállra fekteti. A játékos feladata egy olyan város építése és működtetése, ami dacol az elemekkel, és megmenti a minden percben az életéért küzdő lakosságot.

Leave A Comment